tisdag 30 december 2008

Last day at 2008!


Önskar er alla ett Gott slut
och mycket kärlek
under det nya året 2009!

May all your
wishes
come true!

Kram Pia

måndag 29 december 2008

Nytt i butiken....

....champagneglas från Giarimi Design!
Finns i färgerna clear, citrin och rozalin.
Helt underbara med pärlbroderimönster.
Kommer i 2-pack. Finns även omönstrade
kristallglas i samma serie (1-pack).
Catarina Giarimi är svensk och designar underbara
kristallglas med "broderi". Förutom champagneglas
finns bl a vinglas med "korsstygnsbroderi",
vinkaraffer med "munkabälte" m m.

"I like design that has something to say that surprises.
What the hand experiences is just as important as what
the eyes sees. When beuty can work together with feeling,
and when lots of room is left for the unexpected, that´s
what delights med". (Catarina Giarimi)

För mer information se www.giarimidesign.se

torsdag 25 december 2008

Rött, vitt och beige...

... ja det var färgerna i vårt kök under julen!


...gammaldags julbonader fixar snabb julstämning
om man som jag oftast har bråttom...

... inga småbarn, men denna fick flytta
hem i alla fall...... julförklädet fick ett extra brodyrband i år...... dukar med gammalt porslin och kristallglas som
ropats in på auktion....Hoppas ni har haft det bra under julen! Själv känner jag att arbetslusten börjar komma smygande igen!

Kram Pia

måndag 22 december 2008

Julfrid...

Stil – la natt, he – liga natt! Allt är frid. Stjär – nan blid ski – ner på bar – net i stal – lets strå och de va – kan – de from – ma två. Kris – tus till jor – den är kom – men, oss är en Fräl – sa –re född.
Stora stund, heliga stund!/Änglars här slår sin rund kring de vaktande herdars hjord,/rymden ljuder av glädjens ord: Kristus till jorden är kommen,/eder är Frälsaren född.
Stilla natt, heliga natt!/Mörkret flyr, dagen gryr. Räddningstimman för världen slår,/nu begynner vårt jubelår. Kristus till jorden är kommen,/oss är en Frälsare född.

Om mindre än ett dygn lämnar jag affären och dess bestyr för några dagar för att ägna mig åt mina nära och kära. Granen har blåst omkull, amaryllisen har blommat över och skinkan har gått över tiden i ugnen. Allt är precis som vanligt…. Trots all stress och allt slit så älskar jag verkligen julen. Jag kommer förmodligen inte att komma ur julförklädet och ha på mig nypressade kläder och kommer som vanligt att känna mig som en mosad persika, men vad gör väl det, det är ju trots allt jul!

Med dessa rader önskar jag Er alla en God Jul & ett Gott Nytt År! Live in peace!

Kram Pia

tisdag 9 december 2008

Han heter Lawrence...

...och jag har blivit kär... hans kropp är av tyg och hans nos är gjord av garn. Han såg inte mycket ut för världen när han kom, skrynklig tillsammans med sina kaninkompisar i en stor plastpåse, men det blev ögonblicklig förälskelse när jag tog upp honom. Han är MIN. Han fanns med i det tidigare inlägget också, men syntes inte så bra. Ha en skön kväll!
Kram Pia

måndag 8 december 2008

Black and white....

Den stora ”fina”, antika valnötsbyrån fick åka ut till förmån för denna lilla ”halvloppiga” byrå som stått i uthuset sedan inköpet för många år sedan. Jag visste att vi hade den någonstans och att storleken skulle göra sig bättre än den andra. Inköpet gjordes med förvissningen om att den skulle få ny färg innan den någon gång skulle få flytta in. Just nu tycker jag att färgen gör sig bra och äntligen fick min kattavla som jag köpte när jag bodde i Lidköping sin rätta plats. Tack vare att vi flyttade ut den stora byrån så kunde vi ställa sängen mot en annan vägg och plötsligt slutar I att snarka. Man ska inte underskatta kvinnors behov av att möblera om (hi,hi….).

Vi har länge (eller rättare sagt då och då när inspirationen infunnit sig) tittat efter en sängram till vår 160-säng. Ni som också har annat mått än 180 vet säkert hur svårt det är att hitta andra mått i Sverige utan att göra sig helt ruinerad. Men här är IKEA som vanligt helt fantastiskt – inte alltid så bra kvalitet, men de har trots allt saker man inte får tag på annars. Fastnade för deras Hemnes mest för att den har runda stavar i ryggen som matchar den hemsnickrade fönsterbrädan.
Dessa danska gardiner fullständigt älskar jag. Kan inte förmå mig att byta nu på vintern ens.

Vi hade lite svarta detaljer i rummet sedan tidigare, men inte något som övervägde. Ställde in en stor svart spegel och la en svart-vit matta under sänggaveln och vips fick rummet lite karaktär.


Nu är det bara en taklampa som fattas, fast vi har ju inget takuttag skulle I säga, men om, då skulle jag nog vilja ha denna…. (förövrigt är ju tapeten också väldigt snygg...)

Foto: Sköna hem
….fantastiskt bedårande tyllampa designad av Jonas Bohlin 1997 (jag erkänner jag är nog en inredningsnörd… men herregud jag har ju en inredningsaffär …). Den är ganska dyr (lampan alltså…), men om man behåller 70-talstapeten och inte målar om som man säkert måste göra så, så går det säkert jämt ut (hi,hi…) I går nog inte med på detta, allra helst som lampan är 75x75 cm och vi har nog inte mer än typ 2,25 i takhöjd… Vi får väl se…


Ha det så gott alla!
Kram Pia

PS. Stolfodralet och mattan är från Nyblom & Kollén. Mattan finns hemma i svart/vitt, marin/vitt, rött/vitt och grått/vitt. Spegeln är från House Doctor och finns i tre olika storlekar. Förutom i svart finns den i en vacker gråsilvrig färg och vitt förstås. Just nu har jag bara små vita speglar hemma och en mellanstor svart. Hör av er om ni vill att jag ska ta hem. Kom in och fantisera, många kombinationer är möjliga även om jag här visade hur det kan ta sig ut i svart, vitt och en gnutta turkost.

lördag 6 december 2008

Inredningsfilosofi....

Min inredningsfilosofi har i mångt och mycket präglats av att jag flyttat så himla många gånger. Räknade till 21 olika adresser där jag varit skriven sedan jag som artonåring flyttade hemifrån. Göteborg inte medräknad eftersom det var dubbelboende.

En gång i tiden för länge sedan hade jag som måtto att själva ”grunden” skulle göras i ordning först och sedan fick det bli tid för ”pynt”. Sedan upptäckte jag ganska snabbt att jag inte skulle hinna med annat än att tapetsera och måla innan det var dags för flytt igen. Och det man plöjt ned i arbete och pengar på ”grunden” kunde man ju dessutom inte ta med sig. Så jag gick på ”pyntet” direkt.

I mitt fall resulterade detta i en väldigt stor mängd blomkrukor. Hade inte så mycket pengar, men blommor unnade jag mig och jag har spenderat mycket tid på vackra handelsträdgårdar varhelst jag bott (en av de mysigaste – i mitt tycke – är handelsträdgården vid Tyresö slott som låg en kilometer från mitt hem under två års tid). Kruxet var att jag efter varje flytt inte alltid kom ihåg vart jag lagt mina blomkrukor så det blev några nya för varje flytt och de kostade ju trots allt inte så mycket. Jag kan säga att I är något förundrad över att någon kan ha så många blomkrukor. Paradoxalt nog så har jag idag inte så många växter inomhus... But waite and seee… (jag drömmer om ett växthus i trä till I:s fasa….).

I Stockholm bodde jag inledningsvis i en lägenhet som kan beskrivas som rena rama råttbot. Fyrtiofem kvadratmeter orenoverat 60-tal med sprucken linoleummatta och fönster som inte kunde putsas emellan. Men hallo, jag hade i alla fall någonstans att bo. Detta fick jag senare uppleva inte var en självklarhet i vår huvudstad, men på något sätt löser det sig alltid. Lärde mig en klok sak av en kollega som på grund av ekonomin sålde sin vrålvackra lägenhet på Tysta gatan på Östermalm (en av de finaste adresserna i Sthlm) och hamnade en sväng i Bredängs miljonprogramområde. Tja, sa hon det var väl inte så tjusigt, men det fanns vackra planteringar strax till höger innan tunnelbanan och hon koncentrerade sig på detta. Hon valde att se det som ändå var vackert, även om det inte var mycket annat som var som hon tänkt sig. Så småningom köpte hon en annan lägenhet, dit jag aldrig hann hälsa på, och jag är säker på att hon har det jättevackert.

Trots att vi nu har bott på samma adress i två och ett halvt år så har jag inte helt kunnat vänja mig vid att vi ska bo här en längre tid (kanske är det präglingen som gör sig påmind igen – det har ofta varit så att när det gått två år så har det skett en förändring - andrahandskontraktet gick ut, jobbet flyttade, killen gjorde slut – whatever…) så jag går fortfarande direkt på ”pyntet”. Kan också bero på att tiden inte riktigt räcker till…. (fast å andra sidan kanske man inte måste göra allt själv….) Håller för närvarande på att möblera om och ”pynta” lite i sovrummet, vinyltapeten från 70-talet sitter dock kvar – ja ränderna går som sagt inte ur så fort… Ska se om jag kan få till några bilder att visa….

Ha en underbar helg!
Kram Pia

torsdag 4 december 2008

Ringrostig....

Har känt mig lite krasslig och haft lite för lite ork ett tag, men ska
försöka ta nya tag. För er som älskar rost kommer här lite bilder.
Rostig, gammal caféstol a la Paris, mysig zinkkruka med
skopa för fågelfrö eller annat, väderbitet fågelbord.
Juldörrmatta i dessa tider förstås.
Rostiga urnor i olika storlekar och madonnor.
Denna madonna är dock reserverad.

Jag är så pysselsugen och blir så inspirerad när jag
är inne på alla bloggar. Tack för alla mysiga tips!


Kram Pia