fredag 14 november 2008

Jag vill äga en Karin Broos tavla....

...klart jag aldrig kommer att göra, men vad spelar det för roll, får väl åka fler gånger till The Alma Löv museum. Detta underbara ställe som jag kom till först i somras. Största upplevelsen är förstås Karins ateljé, även om Marc Broos "installationer" är helt spektakulära.
Vilka färger - aprikosfärgade väggar och turkosa spetsgardiner (!).
Förutom Ulla-Bella och herr Knegoff är jag även lite "scizo" när det gäller färger. Visst älskar jag vitt, men det är när jag ser tavlor av bl a Karin Broos som jag förstår varför jag också älskar FÄRG.
Såg i dagens tidning att Karin Broos ställer ut på Konstmuseét i Kristinehamn (suck...) Vad är väl en bal.... jag menar dag i Kristinehamn mot en regnig dag i Torsby...
(att jag för tillfället verkar så pigg beror nog på att jag tog en "pulverdag" igår igen - det är bestämt något i det där pulvret....)
Ha en bra dag!
Kram Pia

5 kommentarer:

Helena H sa...

Hej Pia! Jag tänkte åka på vernissagen idag då jag hade fått en inbjudan med vin och thaisoppa, men jag hade ingen att åka med....så måste jag till Stockholm imorrn så då vart det så mycket farande. Det är det trista med att bo långt bort i Värmland.

Jag tittar in i din butik snart.

Karm Helena

Anonym sa...

Jag skulle också gärna haft en tavla av henne. Men nu när man fått veta att det egentligen är ett fotografi övermålat med oljefärg känns det ju inte lika roligt. Men fina är de ju ändå.

Ada sa...

Konstigt att den sista kommentaren av anonym fick stå oemotsagd så länge! Vilket trams! Det är inga övermålade fotografier! Däremot UTGÅR hon ofta från fotografier men det är ju inga exakta avbildningar, det faller ju på sin egen orimlighet, har anonym ens tittat på Karins tavlor!? Dessutom målar Karin inte med oljefärg... akryl är det.

Anonym sa...

Besökte Borås konstmuseum på försommaren och kollade Karin Broos utställning. Till min förvåning kunde jag konstatera att det inte var något annat än foton som är reproducerade på dukar och därefter påmålade lite här och var med acrylfärg. Jag kan inte förstå hur museiefolk, galleriägare och konstkritiker inte har större kännedom om material och teknik utan går fram med att detta är originalmålningar. Suck!

Anonym sa...

Allt verkar funka idag vad gäller konsten. Men att benämna bearbetade foton på canvasduk som akrylmålningar känns inte okay.